Langdurig verzuim wilt u vooral voorkomen maar als het dan toch zo ver is kost het naast veel geld ook nog eens veel tijd, die u veel beter kunt besteden. Daarnaast heeft u niet voldoende kennis over de wettelijke verplichtingen die de overheid aan u en uw zieke medewerker stelt als uw medewerker langdurig dreigt te verzuimen. Dit terwijl wel van u wordt verwacht dat u alles adequaat uitvoert, want anders kunt u zo maar een loonsanctie van het UWV krijgen. Verder beschikt u ook niet over de juiste kennis en vaardigheden om het ziekteverzuim zo veel mogelijk te bekorten en te laten stoppen en tenslotte vindt u dit werk ook nog eens helemaal niet leuk.

Genoeg redenen dus om het casemanagement uit te besteden aan VCL Personeelsmanagement. Ik vind het leuk werk en beschik als gecertificeerd casemanager ‘regie op verzuim’ over de benodigde kennis en ervaring.

  • Casemanagement; het adequaat uitvoeren van alle wettelijk verplichte regels vanuit de Wet Verbetering Poortwachter bij (dreigend langdurig) verzuim.